Marks n Spencer

Marks και Spencer (M&S) Πρότυπο παραγωγής

Το αρχικό πρόγραμμα M&S Field to Fork, ξεκίνησε το 2003 για τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού του σούπερ μάρκετ για λαχανικά, σαλάτες και φρούτα. Το Field to Fork έθεσε ένα νέο επίπεδο προτύπων για την ιχνηλασιμότητα, την ασφάλεια των τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος και τον έλεγχο των φυτοφαρμάκων.

Το πρότυπο αναθεωρήθηκε το 2018 και είναι πλέον γνωστό ως Πρότυπο M&S Farm Produce Standard. Η M&S εκδίδει τώρα μια απλοποιημένη λίστα με είδη φρέσκων προϊόντων που απαιτούν έλεγχο Επιλογής Προτύπων Παραγωγής Φάρμας.

Η M&S θέλει να διασφαλίσει ότι τα τρόφιμα που έρχονται στην εφοδιαστική τους αλυσίδα είναι ασφαλή, αποφεύγοντας έτσι την κακή φήμη της επωνυμίας λόγω ζητημάτων ασφάλειας τροφίμων.

Το πρότυπο εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στη μικροβιολογική μόλυνση των νωπών προϊόντων, αλλά καλύπτει επίσης τη φυσική, χημική και αλλεργιογόνο μόλυνση.

Αρχικά, ένας καλλιεργητής χρειάζεται μια ενδελεχή Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου (HACCP) για να ορίσει το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας των τροφίμων.

Η μελέτη HACCP θα πρέπει να καλύπτει όλα τα στάδια της παραγωγής νωπών προϊόντων από την επιλογή του τόπου, μέσω της καλλιέργειας και των εισροών καλλιέργειας έως τη συγκομιδή και, εάν χρειάζεται, τη συσκευασία.

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Μπορείτε να είστε ο πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο