ΝΕΑ

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις των 50 χρόνων των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων

Τα Thrakika Ekkokistiria S.A. γιόρτασαν τα 50 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας τους, καλώντας στις εγκαταστάσεις τους πελάτες και συνεργάτες από όλο τον κόσμο.

Η Αειφορική Α.Ε. συμμετείχε στις εκδηλώσεις αυτές, ως συνεργάτης των Θρακικών Εκκοκκιστηρίων, τόσο στο πρόγραμμα Certified Sustainable FiberMax® (CSF) από το 2015, όσο και στην εφαρμογή Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κατά Agro 2.1, 2.2, 2.4 του ΕΛΓΟ, από το 2020.

Την εταιρεία μας εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ευστάθιος Βακουφάρης και ο υπεύθυνος εφαρμογής του CSF και του Agro 2, κ. Γεώργιος Τερζίδης.

Το CSF ξεκίνησε το 2015 με αρχικό στόχο την ανάδειξη των ποικιλιών της σειράς FiberMax® μέσω βιώσιμων (αειφόρων) και κοινωνικά δίκαιων πρακτικών παραγωγής. Αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξη του ελληνικού βαμβακιού συνδυάζοντας τα άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίνας των ποικιλιών της σειράς FiberMax® με συγκεκριμένες διαδικασίες παραγωγής και ιχνηλασιμότητας.

Σήμερα, το πρόγραμμα CSF έχει επεκταθεί σε όλη την αλυσίδα παραγωγής έτοιμου ενδύματος, εισάγοντας την τεχνολογία Blockchain, που επιτρέπει τη μέγιστη διασφάλιση της διαφάνειας και της ιχνηλασιμότητας της παραγωγής. Ο ρόλος της Αειφορική εστιάζεται στη συγγραφή, εγκατάσταση και έλεγχο υλοποίησης πρωτοκόλλων παραγωγής σε όλους τους κρίκους της εφοδιαστικής αλυσίδας από το χωράφι μέχρι το βαμβακερό ρούχο.

https://xronos.gr/reportaz/il-koyroydis-bambaki-mas-paei-se-olo-ton-kosmo

Δεν βρέθηκαν αντικείμενα.