HACCP

Ασφάλεια Τροφίμων

To HACCP Codex Alimentarius είναι διεθνής προδιαγραφή που βασίζεται στην προληπτική διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας των τροφίμων και η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

To HACCP Codex Alimentarius είναι μία διεθνής προδιαγραφή που βασίζεται στην προληπτική διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας των τροφίμων. Εκδόθηκε από την επιτροπή του Codex Alimentarius και η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία. Αποτελείται από ένα σύνολο αρχών υγιεινής βασιζόμενο:

  • Στην ανάλυση και τον εντοπισμό των κινδύνων
  • Στην αξιολόγηση αυτών ως προς την κρισιμότητας τους
  • Στην καθιέρωση κρίσιμων σημείων ελέγχου
  • Στην θέσπιση κρίσιμων ορίων
  • Στον τεκμηριωμένο έλεγχο και την επαλήθευση των προληπτικών μέτρων